Se själva

Bortsett från håret nu då, är inte detta en jättensygg sommar outfit? Topen är från förra helgen och byxorna är från idag.

305424-10

Problem!

Om ni kanske läst det så berättade jag att jag idag skulle sova mycket och sen kanske ta en promenad. Det gjorde jag också. Fast promenaden gick till en klädaffär. Jag köper alldeles för mycket kläder nuförtiden. Jag vet till och med varför. När jag bodde i lilla Lidköping kunde man snabbt gå igenom alla klädaffärer och se att det fanns inget som jag ville ha, och så var det bra med det. Jag spenderade kanske 200kr/månaden på kläder i snitt kanske, så vissa månader köpte jag inga nya kläder och visa köpte jag för kanske 600 eller 800 istället då. Sen flyttade jag till Österrike och började åka in till Wien var och varannan helg. Och där finns det ju så otroligt många olika klädbutiker att man kan hitta minst två plagg varje gång som man bara absolut vill ha och lätt intalar sej att köpa. Och Hollabrunn har också några butiker som har väldigt snygga kläder i min stil. Så nu har jag två helger i rad köpt kläder för drygt 1000kr. Båda gångerna! Iofs har jag fått rätt mycket kläder för pengarna, förra helgen köpte jag fyra klädesplagg; en kjol, en kavaj, ett linne och en top. Och idag köpte jag ett par långbyxor, ett par trekvarts jeans och en t-shirt. Inget av plaggen kostade över 500 kr så det är inga dyra kläder jag köper, men ändå! Varje gång när jag betalat och fått kassen med kläderna så kommer nåt som liknar dåligt samvete över mej för att jag spenderat så mycket pengar. Och det på kläder som jag kanske egentligen inte var i behov av (även om dom är jättesnygga och bekväma). Men nu får jag banne mej ta och sätta lås på plånboken och slänga bort nyckeln! Jag får inte köpa mer kläder den här våren har jag bestämt mej för. (Skor räknas alltså inte in i mitt köpförbud.) Fast om jag verkligen kan hålla mej till det lär vi ju märka ;P

Tre kineser med en kontrabas

Okej, nu kanske ni undrar vad tre kineser med en kontrabas har med min vistelse som au pair i Österrike att göra. Jo, det ska jag tala om. Det har rätt mycket med det att göra, för det är en tysk barnvisa som har en text som går så. Eller för att skriva hela texten:

Drei chinesen mit ein kontrabas, (tre kineser med en kontrabas,)
saß auf die Straße und erzählte sich was. (satt på gatan och berättade nåt)
Dann komm der Polizei: "Ja, was ist denn das?", (Då kom polisen: "Ja, vad är väl detta?",)
drei chinesen mit ein kontrabas. (tre kineser med en kontrabas)

En mycket rolig låt om jag får säga det själv :P Lite småunderlig egentligen. Särskilt som det roliga sen kommer med att man ska byta ut alla vokaler till a, så att det blir "dra chanasan mat an kantrabas..." och sen till o, och e, och i o.s.v. med alla vokaler. Man känner sej lite smått dum när man går omkring på stan och sjunger  "Dro chonoson mot on kontrobos..." Prova själva att bara säga det så kommer ni känna er dumma :P Fast det är roligt. Första gången Sophie sjöng denna låten blev jag genast förtjust i den. Kan man undgå att tycka om barnlåtar som har underliga melodier?

På tal om kineser, jag kan en till underlig låt om en kines. Så här börjar den:

Det händer sällan, sällan, sällan, sällan,
att en människa blir dödad av ett lamm.
Det händer nästan aldrig men det finns dock undantag,
om nån blir född med huvu't bak och fram.
För trettio år sen föddes en kines med näsan bak
och han blev dödad av ett lam
för att dom bråka om en sak.
Så om du är kines och föds med näsan åt fel håll,
bråka aldrig med ett lamm
som har en pikadoll!

Jag vill bara tillägga att det var länge sen jag lyssnade på den här låten så texten kanske inte stämer helt. Men det är egentligen bara rad 2 och 3 som jag är osäker på, dom andra är jag 90% säker på att dom stämmer. Det ska också tilläggas att det här inte är en barnvisa för dom som inte förstår det själva.

Sova!

Det är verkligen jättesvårt och gå upp på morgonen tycker jag. Jag måste använda all min självdisciplin för att ta mej ur sängen. Och varje morgon när jag vaknar tänker jag att så fort alla andra åkt hemifrån ska jag gå och lägga mej igen och sova några timmar till. Men icke så nicke. När alla väl har åkt så har jag hunnit vakna så mycket att jag inte kan somna igen. Men så går det ungefär en timme och jag börjar bli sömnig igen. Men då brukar det oftast vara så att jag inte kan gå och lägga mej mer för jag har planerat att gå ner till stan och köpa nåt nödvändigt (som tandkräm och såna grejer alltså) eller nåt annat så då kan jag inte sova då heller.
Allt detta resulterar i att jag går och lägger mej tidigt på kvällen. Eller rättare sagt planerar jag att gå och lägga mej tidigt :P Det brukar sällan bli så att jag verkligen gör det. För först vill jag ju kolla mejlen och sen sitter Per eller Gabi i köket eller vardagsrummet och då går jag dit och börjar prata med dom och sen springer klockan iväg.
Men imorgon är det lördag och jag har absolut ingenting inplanerat, så då ska jag sova länge på morgonen till att börja med, och sen ska jag äta frukost i lugn och ro och sen sover jag nog lite till :P Det blir en trevlig dag. Fast om vädret är fint ska jag nog promenera lite också så jag får lite motion.

Malin!

Malin, du har skrivit kommentar nr 99, 100 och 101! Jag skulle gissa att du är min mest aktiva kommentarskrivare :D Som pris för detta ska jag ta med mej en paket Mozartkulor till dej när jag kommer hem! Jag hoppas att du tycker om såna, annars akn jag säkert hitta nåt annat.

Samma pris blir det för kommentar nr 200 om det hinner bli innan jag åker hem! Om jag känner personen vill säga.  

100:e kommentaren

Nästa kommentar blir nr 100 på min blogg!

Okej, jag vet att det är otroligt lite om man jämför med folk som kanske har 100 inlägg på en vecka, men hallå! Här snackar vi om min lilla blogg som i princip bara läses av mina vänner och familjemedlemmar (och några till) och då tycker jag faktiskt att 100 inlägg är rätt mycket. Särskilt med tanke på att ni är rätt dåliga på att kommentera om jag ska vara ärlig :P Jag har haft ca 5 besökare på bloggen varje dag nu det senaste men inte ens fått en kommentar per inlägg, det är dåligt. Fy skäms på er! :P Nä, skojja bara. Jag har själv rätt svårt tt kommentera andras texter så jag klandrar er inte, men därför är jag också glad över att jag faktiskt kommer upp i 100 kommentarer!

Fortfarande skitväder

Som rubriken pekar på har vi fortfarande helunderligt väder med varierande sol och plusgrader och snö, som ibland blir liggande och ibland försvinner så fort det träffar marken. Det känns bara så underligt när det inte blir liggande för det yr i luften en hel massa snö men på marken är det grönt. Det är verkligen fel nånstans där.

Men men, igår var det bättre väder. Eller i alla fall jämnare väder. Det var molnigt och ca 6 plusgrader hela dagen så jag var ute och gick en timme i snabbt tempo för att bli av med åtminstone en del av all påskmaten. Och, hör och häpna, jag städade mitt rum och dammsög så nu ser det riktigt prydligt ut igen. Fast det är också underligt, jag har blivit så van vid att det ligger åtminstone lite kläder här och var på golv och stolar att det nästan känns som om det vore nån annans rum jag sov nu. Sen så hann jag med att läsa en del och jag tog ett långt bad. Dessutom så var det jag som la barnen på kvällen för Per och Gabi var på teater. Och det gick utan problem. I vanliga fall brukar Sophie bli lite smått ledsen och frågar hela tiden när mamma och pappa kommer hem, men inte igår. Så det kanske bara har att göra med att hon måste vänja sej vid att mamma och pappa åker bort ibland. Vilket tyder på att jag kommer få mer övertimmar dom sista tre månaderna. Men men, mer pengar åt mej!

Påsk firas

Ja, det är först idag, på påskdagen som man firar påsk i Österrike. Och det börjar man med att barnen letar efter vad påskharen har gömt åt dom. Duktiga au pair flickor får också sötsaker av påskharen, och jag kan tala om att det var inte lite grejer jag fick, men barnen fick mer!

305424-9

Fast sen ska man också äta påskfrukost, som består av en massa sötsaker, ett chokladnäste (vänstra bilden) och ett lamm (högra bilden) är huvudmaten, men sen äter man såklart kokta ägg och bröd också, om man orkar vill säga.

305424-7  305424-8

Man kan säga att det var en maffig frukost som jag inte var van vid. Och sen åkte vi till Oma Grete och åt en stor tre rätters påskmiddag. Så jag kommer nog hålla mej till en banan eller nåt sånt till kvällsmat idag, om jag ens äter det, för min mage är full nu!

En sak till

                305424-5

Det här är en bild på vårat påskris, vilket egnetligen inte är ett ris eftersom det är videkvistar och nån annan sorts kvistar som jag inte vet vad dom heter. Men ändå. Detta är ett nästan för Österrike typisk påskbukett. Fast i vanliga fall har man bara målade ägg (vilka i övrigt är äkta urblåsta ägg), tupparna som hänger i vår bukett kommer från Sverige. Och jag måste säga att våra svenska påskris av björkkvistar med fjädrar och ägg och kycklingar och allt möjligt är aningen finare.

Glad Påsk!

Så, då ska jag skriva lite om påsken här i Österrike. Till att börja kan jag ju tala om om att man har kunnat köpa påskgrejer i över en månad redan, men det är ju inte speciellt ovanligt nuförtiden. Fast vad jag tycker är ovanligt är att man kan köpa färdigmålade ägg i affären, man kan alltså köpa en vanlig äggkartong, men istället för bruna eller vita ägg i så finns där röda, gula, gröna och blå ägg. De var dessutom fula tycker jag. Färgen var ful och alla ägg var hel- och jämnfärgade och inte på nåt vis mönstrade vilket jag personligen tycker att påskägg borde vara. Men men, det är bara dom som är för lata för att måla själva som köper dom äggen, alltså har vi inte gjort det eftersom barnen själva vill måla sina ägg.

Sen så finns påskharen i Österrike! Så imorgon kommer barnen springa omkring och leta påskägg fyllda med godis i hela huset. Det är väl en söt tradition egentligen, men österrikarna verkar tycka om just dom traditioner som ger föräldrarna mycket att göra kvällen innan. Som påskharen och Christkind. Men men, det är ju deras val och på påsken är det ju iaf inte så mycket att göra. Det är bara att fylla äggen och gömma dom nånstans i huset så det borde gå lite fortare än natten före julafton när vi skulle klä hela granen och lägga dit alla paket.

Fast godis är inte det enda som barnen får på påsk. Här är det tradition att ge barnen några presenter också. Jag måste ju säga att barnen i Österrike får otroligt mycket presenter. Fyra bestämda tillfällen minst. Jul och födelsedag precis som i Sverige, men sen också till Nikolaus och till påsk också. Och, det är lite skillnad från familj till familj, men en del ger även presenter på namnsdagar, så en del barn kan alltså få presenter vid fem bestämda tillfällen varje år. Jag kan inte låta bli att tänka att barnen är lite bortskämda i Österrike.

Men men. Det är allt jag har att säga om den österrikiska påsken. Glad Påsk!!

Skitväder!

Om ni tycker att ni har dåligt väder i Sverige med snöstorm och sen massa snö som låg kvar så kan ni iaf glädje er att ni vet vad för väder ni har. Här börjar det med klarblå himmel och plusgraderna stiger upp till 6°C, sen drar molnen ihop sej lite grann, och sen börjar det snöa! Fast det är nästan hagel, och det börjar blåsa. Så vi har rena snöstormen här och trots att det är plus ute (fast nu har det sjunkit till +3°C) så snöar det så mycket att snön blir liggandes och men ser knappt  nånstans ute eftersom snön yr så mycket att det blir helt tätt med snö i luften. Plus att i Wien så åskade det rejält också en stund mitt i snön och plusgraderna. Sen slutar det snöa allt eftersom och solen tittar fram en stund för att det sen ska dra ihop sej och börja snöa igen. Snön ligger fortfarande kvar trots att det varit plusgrader hela tiden. Först nu börjar det sjunka i temperatur igen. Sådant här väder har vi haft de senaste två dagarna och det förväntas hålla på så här några dagar till. Hemskt! Och enligt den hundraåriga kalendern så ska det i år bli ovanligt kallt och regnigt nu efter påsk, vilket jag håller tummarna för är fel! Och jag tycker att alla andra också ska hålla tummarna för att vi får en trevligt solig och varm sommar.

Juice

Jag vill bara påpeka att juicen här i Österrike har en väldigt konstig smakstyrka, om man kan uttrycka sej så. Man kan inte dricka den direkt som den är för då smakar den för starkt, men att blanda som man gör med koncentrerad juice i Sverige, dvs en del juice och fyra delar vatten, funkar inte heller för då smakar den alldeles för lite. Bäst smakar det om man blandar det tvärtom mot koncentrerad juice, fyra delar juice och en del vatten, då blir det en precis lagom smakstyrka på juicen. Vilket gör att man kan ju börja undra om juicen blir gjord sån för att den är så populär att blanda grogg på här? Jag menar en femtedel sprit är ju rätt okej. För med vodka blandar man juice eller energidryk, men däremot inte coca cola eller fanta eller nån annan läsk som i Sverige. Annars så blandas det rätt mycket med whiskey, också bland ungdomarna. Jag har själv inte druckit speciellt mycket sen jag kom hit men eftersom Gabi är lärare och även hennes systers man är lärare så har dom bra koll på vad som dricks och vi har diskuterat lite om ungdomars alkoholvanor i Sverige respektive Österrike och kommit fram till att det dricks nog lika mycket och ungefär samma saker. Fast sen är ju skillnaden i övrigt mellan Sverige och Österrike inte speciellt stor när man kommer till samhällsfrågor.

Vad tycker ni?

Hej! Som ni ser har jag gjort om layouten lite grann :D Tycker ni att det blev snyggt? Kortet överst har jag själv tagit och det är en byggnad som ligger inom Schönbrunns slotts område, fast jag kommer inte ihåg vad den heter. Säkert nån annan som kan upplysa er om det, eller så skriver jag själv till det när jag kommer på det :P Men jag satsar på att försöka byta den bilden då och då så har ni nåt annat att se fram emot med min blogg också :D

Gloriette har jag fått eta att byggnaden heter. Pratade i telefon med mina föräldrar precis och mamma visste.

Barna Hedenhös

Först vill jag bara påpeka att alla förklaringar till namn och ord kommer direkt eller nästan direkt ur berättelserna om Barna Hedenhös, så all kredit för ordvitsar, ordlekar, och helt enkelt allt roligt i det här inlägget, går till författaren Bertil Almqvist!

Jag har läst Stora boken om Barna Hedenhös för Sophie det senaste. Och fattar ni hur kul den är egentlgen? Urkul! Fattar ni ordvitsen? ^^ Såna ordvitsar har dom hela tiden, till exempel så berättar dom att mamma Knota hade en tam urkossa som hutte Mura, och som mamma Knota brukade urmjölka varje kväll! Jag skrattade gott första gången jag läste det, fast Sophie undrade vad jag skrattade åt. Sen uppkomsten av olika stadsnamn är också  väldigt genomtänkt. Stockholm, är det nån som vet hur det kom att heta just Stockholm? Jo, det var nämligen så att familjen Hedenhös bestämde sej för att flytta när en flock vildsvin invaderade deras förra boplats. Och då tog dom sin stockbåt och for iväg. Till slut kom dom fram till Mälarens utlopp där en liten rullstensholme låg. När familjen får syn på holmen utropar pappa Ben: "Där landar vi med stocken! Där ska vi bo, och holmen ska heta Stockholmen!". Det gissar jag att ni inte hade en aning om. Och inte visste ni heller att Göteborg från början hette Kålleborg? Detta på grund av de två borgarna, Kållen och Ådan (numera "Lejonet" och "Kronan"), och de som bodde där kallades ur-kållar! Malmö är lite mer långsökt men det finns en historisk uppkomst till det namnar också. Det började nämligen med en liten fiskeby som hette Sandhög, eftersom den låg på just en sandhög. Sedan ändrades detta namnet till Malmhög (malm = sand) som sen till sist blev Malmö. Öresund har inte heller hetet så hela tiden. På stenåldern hette det Flintrännan, eftersom det var ett förfärligt rännande med flinta fram och tillbaka över sundet. Fast än idag kallas tydligen den djupaste delen av sundet för Flintrännan så det är inte helt utdött än. Fast sen är det inte bara stadsnamn som är lustiga, även personnamn har en viss logisk charm över sej. Familjens Hedenhös namn är ju rätt uppenbara, pappa Ben, mamma Knota och barnen Sten och Flisa. Men vid ett äventyr hamnar barnen i Egypten och där träffar dom på två egyptiska barn som heter Pyram och Ida, pappan till dessa barn heter Papyrus och mamman heter Delta. Fast det är efternamnet jag tycker bäst om, för eftersom pappa Papyrus var en "Nilens son" hade familjens såklart efternamnet Nilson :D
Sista grejer jag vill ta upp är Lavaspråket som dom talade på Teneriffa förr i tiden. För att ta hela förklaringen så ska Guancherna som bodde på Teneriffa härstammade från den sjunkna ön Atlantis, och att det är därifrån hela den europeiska kulturen ska ha kommit från. I varje fall ska engelskan och franskan härstamma från lavaspråket. Dom tar upp några exempel ur boken på lavaspråket där man tydligt ser att engelskan och franskan utvecklas därifrån. Till exempel att säga jag älskar dej på lavaspråket gjorde man så här: "Aj lava jo" eller lite förkortat "Aj lav jo" (engelskan!). Sedan tvättade sej guancherna i lava-hoar, som sen i franskan utvecklades till lavoár.

Detta är naturligtvis inte allt roligt ur boken, lite ska ni ju få läsa själva ^^ men nu kanske ni iaf har fått upp intresset för att läsa Barna Hedenhös igen :D

Jag är trött!

Det är en mening som dom som känner mej har hört ofta, att jag är trött. Men nu har jag åtminstone en vettig anledning till att vara trött. Den här dagen har varit ansträngande! Det började med att väckarklockan ringde kvart över åtta och då låg jag och drog mej i fem minuter ungefär innan jag gick upp. Jag åt frukost, klädde på mej och tog tåget till Wien. Men med min tur så var ju tågen omdirigerade den här helgen också. Fast den här gången visste jag iaf var jag skulle gå av. Men även om jag visste var det så var det i helt fel ände av stan. Jag skulle egentligen bara snabbt in till Wien idag för att lämna tillbaka några böcker på biblioteket och låna några nya. Och om jag gått av tåget där jag brukar tar det bara en kvart att ta sej till biblioteket, men som det var nu tog det mej 35 minuter! Och då skulle jag ju också som sagt lämna tillbaka böckerna. låna nya och ta mej tillbaka till tåget , och jag hade bara drygt en timme på mej från början. Så med enkel matematik förstår ni att jag missade tåget hem! Och eftersom jag också lyckades räkna ut detta redan innan jag började åka från tåget till biblioteket (jag åkte tunnelbana och bytte linje vid två tillfällen) så gjorde jag allt för att spara minuter, jag sprang i rulltrapporna och och plockade i princip bara ut två böcker från hyllorna i biblioteket och slängde fram de gamla böckerna vid "tillbakalämningsdisken" och skyndade mej allt jag kunde för att försöka hinna med tåget ändå, vilket resulterade i att jag missade tåget ändå men var megastressad. Anledningen då till att jag var tvungen att komma med just det tåget helst, jo, vi hade barnkalas för Sophie idag och jag skulle hjälpa till med det. Jag åkte bara till biblioteket just idag för att låningstiden på böckerna skulle gå ut på fredag och det är rätt höga straffavgifter här. 1 ? /bok och dag. Jag hade tre böcker och skulle inte kunnat lämna tillbaka dom förrän fyra dagar för sent vilket skulle ge mej en straffavgift på 12?, ungefär 120 kr alltså, och då åkte jag hellre idag även om jag inte hade mycket tid på mej även om tågen gått som dom skulle. Men men. Jag hade inte alltför mycket otur, när jag väl kom till tågstationen gick det ett tåg bara en kvart senare så jag var hemma ungefär 13.10 iaf, och kalaset började först klockan två så jag hann göra mina förberedelser ändå som tur var.

Sen själva kalaset då. Det kan jag tala om att det är det mest planerade barnkalas jag varit med om. Vi hade Pippi på de sju haven-tema och vi tänkte ut lekar som passade in i historien, tillexempel mata Lilla Gubben (sätta svansen på grisen ungefär) som första lek för att ge lille gubben kraft att kunna bära alla barnen till skeppet. Och på skeppet var det storm och då lekte vi en lek som hette eld, vatten och vind. den går ut på att alla barnen springer omkring och när lekledaren ropar tillexempel eld så skulle alla barnen ställa sej i en rad och skicka en vattenhink framåt, vid vatten skulle man klättra upp på något högt och vid vind skulle alla klamra sej fast vid varandra. Vi hade 8 stationer så att säga, sista var fiskdamm, för då fick dom fiska upp skatten! Vilket var chokladmynt och några glittriga pennor. Fiskdammen var så att säga min station för för det hade jag gjort iordning nästan allt, jag och Sophie hade ju iofs tillsammans målat alla fiskar som vi tejpade upp på en blå filt, men jag satte upp allt medan barnen lekte nåt annat och jag satt även sen bakom skynket och gav barnen napp, så att säga. Nån gång imellan lekarna så åt dom lite bröd och en gigantisk bulle (ungefär , bästa sättet att förklara det på) istället för tårta (för Sophie tycket inte om tårta och det är fler barn upptäckte Gabi på ett annat kalas som Sophie var bjuden på som inte heller tycker om tårta). Kalaset varade i tre timmar, men man var hela tiden så upptagen med att se till att alla nio barnen hade roligt och inte bråkade och det gick jättefort. Men det var ansträngande kan jag tala om. Så nu är jag egentligen färdig att sova, så trött är jag, men jag tänker nog se en film först ändå. Det är alltid ett bra slut på en ansträngande dag att gosa ner sej i soffan :D

Lördastråkigt

Den här lördagen som passerat nu var ingen jätterolig dag precis kan jag tala om. Den i och för sej bra med att jag köpte en ursnygg tröja här i Hollabrunn, och så träffade ja Gabi och Sophie som också var på stan, jag visste ju att dom skulle till stan men inte att dom skulle i samma affär. Men det var i vilket fall tur för mej för strax efter det började stormen. Himlen öppnade sej och det kom ner både en massa regn och även lite hagel, och det blåste utav bara den. Så jag fick skjuts hem istället för att behöva gå. Men jag hade även planerat att åka till Wien och tänkte att om vädret håller på så här lär jag inte komma dit för tågen lär ju inte gå. Men stormen bedarrade och efter två timmar var det lugnt ute igen. Så jag bestämde mej för att åka in till Wien iaf. Det skulle jag inte ha gjort. Pga stormen kunde tågen inte gå en kort sträcka mellan Hollabrunn och en närliggande by, så jag fick åka buss till Göllersdorf och där byta till ett tåg. Men då gick ju det tåget inte den vägen jag var van vid så helt plötsligt hade jag ingen aning om var jag skulle gå av. Det slutade med att jag hoppade av vid första för mej kända stationsnamn som låg långt bort i utkanten av Wien. Men jag visste att tunnelbanan gick därifrån så då hoppade jag på den och åkte inåt Wien. Då hade jag först tänkt att jag skulle gå till biblioteket, men när jag hade hunnit dit hade dom redan hunnit stänga. Så då tänkte jag att jag åker till biografen, jag skulle nämligen se "Sweeney Todd" den kvällen också, och köper biljetten och sen åker jag och köper en ansiktskräm åt Gabi som hon bett mej köpa. Men först lyckades jag hoppa på tunnelbanan åt fel håll så när jag väl var framme vid bion var det bara 20 minuter till filmen skulle börja, trodde jag. När jag kommer dit säger dom i kassan att den går först drygt en timme senare. Och då måste jag först tänka över om jag hinner till tåget efter och bestämmer mej för att det borde jag göra, så jag köper en biljett och åker då och köper den där krämen som jag då har gott om tid för. Och det måste jag säga att det var en av dom exklusivaste butiker jag har varit inne i. När jag hade betalat för krämen frågar expiditen om hon får skicka med några doft- och krämprover, naturligtvis säger jag ja, och sen går hon före mej till dörren och håller upp dörren för mej när jag ska gå ut och änskar mej en trevlig helg och på återseende. Det ni! Fast det kan ju också vart det att Gabi är stamkund där som öppnade dörrarna, så att säga :P I vilket fall så promenerar jag runt lite grann innan klockan blir så mycket att jag kan gå tillbaka till bion. Fast jag måste säga att jag tycker inte att filmen var sådär jättebra. Det är en thriller-musikal och själva sångerna och det passar bra in (och Johnny Depp sjunger förvånansvärt bra) men jag tycker att själva handlingen var lite halvdan. I vilket fall när filmen är slut tar jag mej snabbt till tunnelbanan men missar precis det tåget, så då måste jag vänta 7 minuter på nästa, så sen när jag väl är på tågstationen måste jag springa för att komma från tunnelbanan till tåget, och ändå missar jag tåget! Nästa tåg till Hollabrunn går först drygt två timmar senare, så jag ringer till Gabi för att tala om att jag först kommer mycket senare än planerat, men då erbjuder dom sej att dom kan komma och hämta mej i Stockerau, som ligger mitt emellan Wien och Hollabrunn och tågen dit går oftare. Så då säger jag tack så mycket och sätter mej för att vänta p ästa tåg till Stockerau, som skulle gå om en halvtimme. Men så kommer det tåget och det står att det inte alls går till Stockerau, för pga omläggning av rälsen gick inte tågen den sträckan den helgen. Och ingen informationslucka är öppen så jag kan inte fråga hur jag kan ta mej till Stockerau annars. Alltså ringer jag till Gabi igen och berättar läget. Per erbjuder sej att hämta mej i Wien om jag bara kan ta tunnelbanan till Scwedenplatz som ligger lite mer lättillgängligt om man åker bil, och det är ju inga problem för mej. Så jag åker dit och sätter mej på McDonalds och väntar. När Per kommer tackar jag honom flera gånger om för att han är så snäll och kom och hämta mej. När jag kommer hem (kvart över elva ungefär) går jag direkt och lägger mej för då ville jag bara sova, det hade varit en ovanligt lång och jobbig dag.

Söndagen var bättre, då slöade jag hela dagen, åt choklad, pusslade och läste.

RSS 2.0