Resultatet

Jag vill bara meddela att vi fick tillbaka resultatet på grammatiktentan idag och det irriterade mej! Jag hade 87% rätt! tre poäng ifrån att få ett VG, och jag berättade ju att jag kommit på ett fel jag gjort fem minuter efter att jag lä'mnat in tenta, om jag hade kommit på det felet tidigare och gjort det rätt så hade jag haft fyra poäng mer nu! Så alltså är jag mest irriterad på mej själv, men samtidigt är jag rätt nöjd, 87% är inte fy skam det heller :P

För mycket sömn?

Jag fattar inte det här. för tredje dagen i rad har jag vaknat runt klockan nio och jag har föregående natt gått och lagt mej runt tolv och då dessutom haft problem att somna så en natt somna jag inte förrän runt halv två, men ändå så vaknade jag kvart i nio. Det enda vettiga jag kan komma på som lösning på denna frågan är att jag helt enkelt sovit för mycket det senaste så jag har ett överskott av sömntimmar eller nåt sånt. Nästa fråga blir då bara, vad ska jag göra hela dagen? Jaja, jag kommer säkert på nåt. I vilket fall bör jag plugga lite så att dom nya glosorna sätter sej. Sen ska jag kanske åka in till stan och kolla efter sovsäck och liggunderlag. Det börjar bli lite bråttom nu eftersom jag behöver ha det på fredag eftersom vi ska på hajk med scouterna då, elelr rätter sagt hajken och kämpaleken är först lördag men är några som ska åka upp på fredagen redan med all gemensam packning. Så det blir väl att åka och shoppa idag :D

I övrigt så ´var igår en jätterolig dag. Jag var på bokmässan och jag skulle egentligen ha gått med Edit, men hon mådde inte bra och kunde inte komma så jag skickade ett litet sms till Mårten, en annan scout vi känner, som jag visste skulle på bokmässan, fast han skulle gå med några andra, men i vilket fall så frågade jag om jag kunde gå med dom. Och eftersom det var Mårten jag frågade sa han naturligtvis självklart, så när jag väl kommit in på bokmässan (ta alltid ut pengar innan ni kommer till gbg om ni ska på bokmässan! bankomatkön är milslång) så ringde jag upp Mårten och letade reda på dom och så fick jag för första gången träffa Jajja och Maria. Och dom var jättesnälla och roliga. Maria var tvungen att åka vid tre och då var vi tre andra kvar en stund till på bokmässan, sen gick vi och åt thai-mat på Mårtens favoritrestaurang och det var jätetgott! Efter det hade Mårtan och Jajja bestämt sen tidigare att dom skulle gå och äta muffins på ett speciellt ställe, men när vi kom dit så var detr edan stängt, så istället gick vi till ett annat café lite längre ner på gatan som också hade otroligt goda kakor :) Sen hade klockan hunnit bli så mycket att vi var tvungna att följa Jajja till bussen som hon skulle med. Och när hon åkt så åkte jag och Mårten också hem med varsin pendel.  Men då var klockan redan kvart i sju, och då kom jag ju självklart på att jag var tvungen att gå och handla också, så som tur var har ICA i Floda öppet till 22.00 alla dagar så jag hade fortfarande gott om tid även om jag var rätt trött efter den långa dagen. Förresten, en rolig grej vi upptäckte var att på ett café vi passerade skyltade dom med kakbuffé! Ät så mycket kakor du vill för ca 60 spänn har jag för mej. Men vi var fortfarande så mätta efter maten att vi kände att vi inte skulle orka göra själ för pengarna om vi gick dit då men jag och Jajja bestämde att nästa gång hon kom till gbg så skulle vi defintivt gå dit! Kortfattat skaffade jag mej alltså igår fyra nya böcker och två nya kompisar. En väldigt bra dag alltså :)

Blää

Jag får nog bara ett G på den där grammatik tentan iaf. Jag kommer bara på mer och mer fel som jag har gjort, och det utan att ha kollat nåt i papprena efter tentan så jag måste verkligen ha haft hjärnsläpp just då. Jag börjar nästan känna att jag borde vara glad om jag får ett G med tanke på hur mycket fel jag gjort, eller så blir jag underkänd och får göra omtenta, och då kan jag fixa VG då istället. Men det tror jag inte helt ärligt på heller, att bli underkänd existerar helt enkelt inte i min värld.

Fast bara för att så kollade jag precis i mina papper och en sak som jag trodde att jag gjort fel var ändå inte fel, det var uppmuntrande :) Fast jag vet att jag ändå har några fel så det ska väl väldigt mycket tur till för att jag ska ha lyckats skrapa ihop tillräckligt med poäng för ett VG. Men men, det blir till att vänta och se.

Nytt utseende

Sådär ja, nu har jag äntligen fått till den nya layouten på sidan, det blev några fler ändringar än bara sidhuvudet :P Mycket mer gult, eller hur :) Men om jag får säga vad jag tycker, vilket jag naturligtvis får eftersom det är min blogg, så tycker jag att det ser helt okej ut. Ni får naturligtvis säga vad ni tycker också, tycker jag inte om vad ni säger kan jag ju bara radera kommentaren :P

Men men, sen så har jag ju haft tenta idag. Jag har garanterat ett fel iaf eftersom jag kom på fem minuter efter att jag lämnat in tentan vad det borde ha varit. Men då var det ju för sent att göra nåt åt det så det är väl bara att glömma det tills det är dags att få tillbaka tentan. Jag hoppas på ett VG, tror till och med att det finns en liten chans att jag lyckats med det, men G vet jag att jag borde ha fixat om jag inte helt gjort bort mej. Det värsta är att jag vet ju inte när vi får tillbaka det, det rä smått irriterande men man får väl koncentrera sej på allt annat istället så går nog tiden fort. förresten fick vi tillbaka Hiragana tentan igår och jag hade alla rätt :D Jag var jätteglad, det boostade ju liksom upp självförtroendet lite grann (som om det var nåt fel på det innan :P ).

Jag ska också skriva om en liten iakttagelse som jag har gjort, folk som åker tunnelbana i Wien är betydligt hövligare än människor som åker språvagn eller pendeltåg i Göteborg. I Wien var det en allmän kunskap att de som ville gå på tåget stälde sej vid sidorna om dörren så att de som ville gå av fick en någorlunda bred gång rakt fram, och först när alla gått av började man gå på. Så är det itne i Göteborg som jag upplever det. Där trängs alla framför dörren på vagnen så att alla som vill av i princip måste knuffa sej fram igenom alla. Jag menar, det går ju inte direkt snabbare så så varför kan inte folk bara gå åt sidan och låta alla gå av först innan dom försöker tränga sej in? Det är nåt som övergår mitt förstånd, men men, vad vet en liten flicka som jag om människors psyke?


Tenta!

Imorgon har jag min andra tenta, men det är egentligen den första svåra iaf för den första var rätt så lätt. Men imorgon har vi alltså en grammatik tenta, den där krångliga svenska grammatiken och jag är smått nervös. Fast jag har faktiskt pluggat den här gången så jag känner att ett VG inte är omöjligt iaf, även om det kanske inte är nån jättechans heller men möjligheten finns att jag faktiskt klarar det, och det känns bra. Sen efter det har vi två lektioner och sen en liten välkomstfest på institutionen för alla japanska studerande och alla japanska utbytesstudenter. De som läser sin femte termin nu ska informera lite om de universitet dom var på i Japan också så det kan vara kul att höra, och att träffa dom som läser sitt andra år nu kan också vara roliga att prata med. så det kommer ju bli ett roligt slut på en lång dag iaf.

Sen vill jag bara meddela att grillad banan med mashmallows funkar jättebra! Det var otroligt gott. Vi gjorde det på svouterna igår eftersom vi har en laktosintolerant scout och inte kunde ha choklad. Nästa experiment får bli att ha båda choklad och mashmallows i bananen :D

Jag kan också berätta att jag är smått förkyld, har bland annat ont i halsen så jag kan ju inte åka och träna :( men jag ska försöka bli frisk till nästa måndag iaf, jag tycker det är roligt att träna och det är en jättebra klubb jag börjat i också så det är ju lite segt att man ska bli sjuk nu då. Fast jag är inte lika illa hän som många andra. En tjej i min klass hade till och med feber så det är nog och jag har hört om fler som varit sjuka så det är nog nåt som bröjar gå nu.

Snart ska jag försöka få upp ett nytt sidhuvud på bloggen också, det känns ju som om Österrike bilder kanske är lite smått fel nu. Jag har till och med redan designat det men bloggen krånglar lite så jag har inte kunnat byta än. Men som sagt så borde jag fått ordning på det snart. Så håll utkik :)

Här igen

Det tog ett tag innan jag kom mej för att skriva nåt igen. Det har varit rätt mycket det senaste, jag tränar taekwondo , jag är scoutledare, och så skolan förstås. vi hade vår första tenta i onsdags. Fast det en lätt så jag borde fixa Vg på den, vilket för övrigt är det högsta betyget man kan få på den här kursen och man måste ha 90% rätt på tentorna för att få det, vet inte om jag sagt det redan? Däremot nästa vecka blir jobbigare för då har vi tenta på grundläggande grammatik, och det var krångligt, massa adverbiella och attributiva bisatser och attributiva och predikativa adjektiv. Det är alltså svensk grammatik vi har tenta på. Men jag sak för första gången i mitt liv plugga riktigt ordentligt inför den här tentan! Jag har nu tre lediga dagar på rad som kommer gå åt till det. Njaä, kanska inte riktigt, man blir för trött i huvudet om man bara sitter och pluggar och då lär man sej ingenting iaf så några pauser kommer jag nog bli tvungen att ha. Men ändå, jag kommer plugga mycket de här dagarna, det kan jag lova.

Men men, i övrigt håller jag på och skaffar mej en bra japansk kompis, en som heter Arisa. Hon har suttit bredvid mej dom två senaste torsdagslektionerna och då har vi pratat en del. Hon är naturligtvis inte med för att lära sej japanska utan för att studera hur min lärare gör för att lära ut japanska. Arisa satsar nämligen själv på att bli japanska lärare månstans i utlandet åtminstone några år. Så i vilket fall har vi pratat en del och efter lektionen i torsdags åt vi lunch ihop och fortsatte prata en del. Vi pratar så mycket japanska jag klarar av för att jag ska få övning, men när det inte funkar tar vi till engelska.

Sen akn jag tala om att jag är stolt över mej själv över hur mycket mat jag lagar. Det är nämligen så att precis på vägen hem från tåget ligger en pizzeria och en thai restaurang med take away mat, och jag har inte handlat där en endaste gång än! Jag har spanat in båda ställena ända sen jag flyttade hit men jag har alltid haft annan mat hemma som jag velat äta så jag har inte haft möjlighet att äta nåt därifrån än. Alltså innebär det att jag lagar mycket mat istället för att köpa färdigmat från restauranger, vilket är jättebra för ekonomin. Så, hurra för mej :D

Har ni saknat mej?

Så, nu är sommaren över och jag har kommit tillrätta i Floda där jag bor och i Göteborg. Så nu tar vi upp bloggen igen :D

Jag har gått i skolan i en vecka nu, eller ja, mer noggrannt tre dagar för det är bara så många dagar hittills som jag har haft lektioner. Jag skulle vart i skolan idag också om det inte vart så att jag redan kan det dom går igenom nu, hiragana, ett av de tre japanska skriftsystemen. Dom föreläsningar som jag har haft hittills har handlat om grundläggande svensk grammatik. Fast jag kan tala om att för att vara grundläggande var det rätt komplicerat. Det låter kanske underligt att vi läser svensk grammatik i en japanska kurs, men det är inte så underligt egentligen, för vi behöver kunna förstå alla grammatiska termer som kommer användas för att effektivisera inlärningen och då är det ju lättare att lära sej dom på svenska eftersom det är vårt modersmål och vi redan kan grammatiken, det är bara att sätta namn och regler på allt.

Min klass verkar vara en rolig grupp människor. Vi är totalt 58 pers i klassen men på hälften av lektionerna kommer vi att vara uppdelade i två grupper. Så det blir nog bra.

Jaja, nu är det iaf helg för min del då och jag ska träffa en kusin idag, imorgon tror jag att jag kanske ska gå på ett basketpass på Fysiken, skolgymmet. Men vi får väl se, jag har en del grejer jag måste inhandla också, typ hårtork! Det ska jag försöka hinna med idag.

RSS 2.0