En mening bara

Idag hade vi +17°C ute!!!

Våren är här! Förhoppningsvis för att stanna också

Ja, äntligen har våren kommit hit. Det är klarblå himmel, sol och 15° C ute, och när jag var ute och promenerade var det för varmt för vårjackan till och med. I skogen har det börjat grönska på marken och knopparna på träden har börjat slå ut. Jag har sett snödroppar, krokusar och tussilago. Hur mycket mer vår kan det bli? :D Fast sen visst det ju pessimisterna som säger att än är det inte för sent för ytterligare än köldknäpp, men jag håller alla tummar jag har (två stycken) för att pessimisterna har fel. Jag vill ha vår nu! Jag är trött på kalla och igenmulna dagar. Det gör mej bara deprimerad. Däremot idag mår jag underbart. Och vem skulle inte göra det. Eftersom jag itne har pratat väder med någon i Sverige det senaste så har jag ingen aning om hur ni har det. Men jag hoppas att ni har fått vår också.

I övrigt är det bara fyra veckor till påskafton nu :D Fast alla har redan börjat påskdekorera här, aning tidigt tycker väl jag men så är det väl överallt. Jag hörde förresten att i England börjar dom sälja julsaker i september, och påsksaker redan i januari! Och detta kommer från en säker källa från en som bor i England så tro inte att jag skojjar. Sen när påskafton är över är det bara tre veckor til min födelsedag. Inte för att jag tror att den blir så jättespeciell i år eftersom det är en tisdag iår och 20 inte är något viktigt tal i Österrike och jag fyller dessutom år samma dag som Gabis syster. Men jag hoppas på en massa födelsedagskort från alla er  Sverige! :P Sen tror jag att jag ska fira att jag blivit 20 ordentligt när jag kommer hem till sommaren istället.

Det var allt jag hade att säga den här gången, mest svammel, men de är ni väl vana vid vid det här laget :P

Nu bryter jag rytmen!

Haha, direkt efter att jag påpelat att jag lyckats skriva tre måndagar i rad och att det var min nya rytm så bryter jag den. Men det är väl bara så det ska vara antar jag. Fast nu lär jag ju förmodligen inte skriva på måndag istället :P

Vad jag funderar på idag är vem sjutton som sa att matte vara lika i alla länder. Den som sa det kan aldrig ha varit i Österrike. När Johannes gjorde matteläxan idag kom han och frågade hur han skulle göra. Och jag kollade på det och sa att så och så skulle han göra. Då blev han bara arg och sa var blev den siffran av, vad ska det stå där? Då var det jag som bara stod där och undra vad han pratade om. Jag har alltid tyckt att jag varit bra på matte, och detta var dessutom lätta tal, och så hade jag ingen aning om hur han ville räkna det.  Talet var typ 423-215 och så skulle man ställa upp det och räkna. Men jag var tvungen att kolla i Johannes mattebok för att se hur dom förklarade hur man skulle räkna där. Till att börja med räknar dom nerifrån och upp. Jag menar, hur knäppt är inte det när man räknar minus, för dom ställer upp det på samma sätt som vi. Och sen när dom då blir tvugna att lägga till 10 på trean för att kunna räkna 13-5 istället för 3-5 så istället för att dra ifrån 1 från 2 (i 423) så la dom till 1 till 1 (i 215). Förmodligen fattar ni inte heller direkt vad jag menar, men ni förstår iaf att jag blev totalt förvirrad och kunde alltså inte hjälpa honom med läxan. Jag satte mej sen efteråt och kollade ordentligt i boken hur dom menade för jag blev nyfiken. I vilket fall kan jag bara konstatera att det är mycket mer komplicerat att räkna matte i Österrike än i Sverige, eller så är det bara för att jag är van vid vårt sätt att räkna.

Sen har jag och Sophie kommit på varför det kurrar i magen ibland. Det är mag-djuren som skrattar. Det finns små djur i magen som förvandlar det vi äter till kiss och bajs, och ibland medan de jobbar drar dom vitsar, och när de då skrattar åt vitsen låter det som om magen kurrar. Och kurrar magen mycket och högt visar det bara att de små mag-djuren har fest ovh skrattar väldigt mycket :D Hela den här historien började med att min mage kurr<de vid maten en gång och Sophie sa att det var magen som skrattade, efter det kom historien väldigt lätt till.

Så, inte ett såntdär jättelångt inlägg som jag ibland skriver, men det kanske är skönt för er som läser :P Jag har faktiskt aldrig läst mina egna inlägg efter att jag publicerat dom så jag kan inte svara på om det är långtråkigt eller intressant rakt igenom. Och det är ju ingen som skriver nåt så jag fortsätter helt enkelt som jag började (vilket jag förmodligen skulle göra även om nån sa att det var långtråkigt :P ) Fast nu lyckades det dessutom bli relativt långt iaf.

Så var det måndag igen

Jag har börjat få in en rytm i det här känner jag. Idag är tredje måndagen i rad som jag skriver ett inlägg. Kanske lite fattigt med bara ett inlägg i veckan,men det får ni nöja er med för mer orkar jag inte skriva för tillfället.

I vilket fall var min mamma och syster här veckan som gick, eller ja, tisdag till lördag iaf. Det var jättekul. Fast nu har jag ju återigen hemlängtan igen då, den hade börjat gömma sej bakom rutinerna förut, men så träffade jag mamma och Petra igen och hemlängtan letade sej upp till ytan igen när dom åkte hem. Fast bara jag kommer in i rutinerna igen gömmer sej väl hemlängtan igen också, förhoppningsvis, annars är nog risken stor att jag åker hem lite tidigare än planerat. Nä, det kommer jag inte. Hur mycket hemlängtan jag än får kommer jag slutföra detta som jag hade tänkt mej, annars skulle det vara att ge upp, och det tycker jag inte om. Så ni lär nog inte få se mej förrän i sommar,om ens då med tanke på att jag ska måla huset.

I vilket fall så gjorde mamma, Petra och jag en massa roliga saker när dom var här. Bland annat var vi på Schönbrunns djurpark. Och efter det började jag tänka igenom hela den här idéen med djurparker och har kommit fram till att jag är väldigt delad i min åsikt om djurparker. Dels så tycker jag att det är jätteroligt att få se vilda djur på så nära håll, jag blir verkligen som att lyckligt litet barn igen då. Men samtidigt tycker jag ändå lite synd om djuren som sitter instängda. Det är nog egentligen det här med den lilla pandabebisen som fått mej att tänka på detta. Det är nämligen så att den här lilla pandaungen är den första i världen som är född i fångenskap. Och hur sorglig är inte den tanken egentligen. Tänk bara att den lille blivit född i fångenskap och kommer förmodligen sitta i fångenskap i hela sitt liv, och sen kan man ju tänka på varför det är första som är född i fångenskap. Det måste ju på nåt sätt visa på att djuren inte känner sej så bra i djurpark att de faktiskt kan föröka sej. Det är ju så med en del kvinnor också, om de är under hög press eller liknande så kan de inte få barn, det blir helt enkelt inget hur mycker dom än försöker. Sen kan det ju vara så att anledningen till att den här pandaungen är den första har med andra anledningar att göra, det kan ju vara så att det helt enkelt inte finns nåt annat zoo som har två pandabjörnar av olika kön, eller nån annan anledning som jag inte känner till. Men man kan ju börja undra hur bra djuren verkligen mår av att sitta i, visserligen stora men ändå, burar. Ha sitt lilla inomhus bo och en viss areal att röra sej på utomhus. Nu är det ju så att det finns en massa regler om hur mycket yta djuren minst ska ha att röra sej på så det mvste ju finnas vissa studier av att djuren kan må bra och trivas i djurparkerna, med tanke på att man blir mer och mer medveten om djurens rättigheter, till skillnad mot till exempel den österrikiska kejsaren Franz Josephs, som hade Schönbrunn som sommarslott, tid. Och om jag inte misstar mej fanns djurparken redan då, och då var ju djurens burar och hägn betydligt mindre. Men jag tycker nog ändå att man skulle kunna bygga ut ännu mer så djuren fick ändå lite störra yta. För som sagt så tycker jag själv jättemycket om att gå till djurparker så jag vill ju inte att man helt lägger ner dem.

Hmm, det var många allvarliga tankar. Nästa gång lovar jag att ta upp lite lättare ämnen :D

Kort uppdatering

Okej, jag har blivit dålig på att skriva här. Fats ändå, ett inlägg i veckan är ju inte alltför dåligt egentligen. Det hade kunat vara värre :P Och det finns faktiskt inte så mycket att skriva om för tillfället. Jag är fortfarande förkyld, fast det börjar gå över nu så idag ska jag åka in till Wien och gå på bio. I helgen var jag själv hemma, och det var jättesoligt men kallt så jag ville inte gå ut på grund av min snuva. Jag har ungefär snutit mej en gång var tionde minut känns det som den här helgen. Fast helt mirakulöst så gick det över nu i natt. Så hittills idag har jag bara snutit mej tre gånger :D Fantastiskt va?! :P Men men, jag ägnade helgen åt att ta det lugnt istället. Jag såg på film, läste skrev mejl och lagade god mat. Jag friterade egna räkor! :D Man kan ju lugnt säga att dom inte blev som på en kinarestaurang men dom blev goda :D Jag gjorde även en form av tenpura, friterad morot och lök, Och till det kokade jag ris och gjorde en sötsur sås. En helt jättegod middag :D Fast det är svårt att laga mat till bara en person kan jag ju säga. Särskilt som jag är van vid att laga till fyra eller fem. Men jag ska helt enkelt äta rester till lunch idag så tömmer vi dom skålarna också.

Imorgon kommer min mamma och Petra hit :D Jag längtar! Och förhoppningsvis fortsätter vädret så här för då kommer vi få nvgra jättetrevliga dagar i Wien. Eller ja, det får vi nog ändå, men om solen lyser blir det ännu bättre! Bland annat ska vi gå till Schönbrunns djurpark för där har jag inte varit ännu, och vi går förmodligen en guidad tur i Schönbrunns slott också. Sen får vi väl se vad vi hittar på. Gå på stan och kola lite och kanske titta in på Havets hus eller Musikens hus. Vi tar det som det kommer helt enkelt :D

Jag gör väldigt många smileys ser jag. Visst är jag glad (det märker ni säkert) men man behöver ju inte överdriva. Fast om jag tar bort nvgra nu måste jag ta bort den här texten också. Hmm, hur ska jag göra? Äsch, det får stå kvar, det skadar ju ingen :P

Hmm, nu vet jag inte vad jag skulle kunna skriva mer. Alltså får det vara slut nu! Hej så länge!

Pinkelsteinfest

Igår firades Pinkelsteinfest i en stad här i närheten. Direkt översatt betyder det pink-stens-fest (ursäkta bindestrecken alla ni som irriterar er på okorrekt grammatik, men jag skriver det så att det är tydligt hur ordet ska delas). Det kan ju verka lite konstigt att fira en fest för en sten som nån (eller säkert flera) har kissat på, men det är inte vem som helst som har kissat på den stenen. Enligt sägen så stannade Wolfgang Amadues Mozart på just den stenen en gång på en resa till Wien. Han åkte tydligen med häst och vagn till Wien och fick plötsligt ett brådskande behov att uträtta nummer ett. Så han sa åt föraren att stanna och så valde han just denna stenen att uträtta behovet på. När han var klar åkte han vidare. Men lokalbefolkningen tyckte detta var så spännande att en så stor kompositör hade stannat hos dem att dom till och med satte upp en skylt på stenen där det det stod, på dikt, vad som hade utspelat sej just vid denna stenen. Och än idag firas alltså en fest i åminnelse till denna händelse. Knasigt värre, eller vad tycker ni?

Nåt annat knasigt som jag i och för sej har vant mej vid nu är hur man uttalar DVD på tyska. Jag menar på svenska låter det ju [devede] så att säga, och engelska är ju inte mycket annorlunda egentligen, [dividi]. Men på tyska blir det heldumt eftersom V uttalas [fau], och då uttalas ju DVD [defaude]. Rent logiskt egentligen, eller hur, men första gången jag hörde det kunde jag inte förstå varför dom inte sa det ordentligt. Jag trodde att det kanske var dialektalt innan jag kom ihåg hur tyska alfabetet låter. Men men, som sagt så har jag vant mej vid det nu och säger till och med själv [defaude] när jag pratar på tyska (det har som tur är inte gått så långt att jag uttalar det så när jag pratar svenska iaf)

Sen kan jag tala om att jag längtar till nästa helg. Då ska jag åka till Wien och se på bio, jag har nämligen upptäckt att det finns biografer som visar filmer i originalversion sv jag slipper den tyska dubbningen. Så jag ska se antingen "Enchanted" eller "Ps. I love you", eller möjligen båda två :P Och på söndagen planerar jag att sova, för det har jag inte gjort på länge känns det som. Det är nämligen så att förra veckan var Johannes sjuk så jag jobbade lite på förmiddagarna också i princip, sen till helgen blev Per sjuk så jag fick hjälpa till med barnen då också för vi firade Sophies födelsedag också så det var mycket att göra, och nu är Sophie sjuk. Fast idag är Oma Grete här så jag har ledigt nu på förmiddagen iaf. Men jag hoppas att alla blir friska snart för det är planerat att dom ska åka på skidsemester nästa vecka, och det kan ju bli lite jobbigt om alla sa gå omkring och vara sjuka. Men det ser rätt bra ut. Johannes är frisk nu, Per börjar friskna till och Sophie är inte så allvarligt sjuk så det är nog inga problem. Jag får nog min lediga vecka ändå :D

RSS 2.0